17 Ocak 2013 Perşembe

Hamsinin Fast-Food Hali



Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Gürkan Gediz(25), “Hamsi Finger” Projesiyle 'Bir Fikrim Var' ın düzenlediği yarışmada 2. Oldu.

TÜSİAD’ın düzenlediği yarışmaya da katılan Gediz, 1500’e yakın proje arasında ilk 10’a girerek finale girmeye hak kazandı. Hamsi Finger, lezzeti ve diğer fast-food ürünlerinden daha sağlıklı olması yönüyle ülkemizdeki fast-food sektöründe ilgi görmesi beklenen bir proje niteliğinde.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin destek verdiği proje hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Tosunoğlu, “Bu başarıya imza atan öğrencimiz Gürkan Gediz’i kutluyorum. Ayrıca bu başarı sadece fakültemizin değil Ege Üniversitesi’nin başarısıdır” dedi.


 Proje’nin mucidi Gürkan Gediz ise şunları söyledi: “Bu fikir bende oluştuktan sonra 'Bir Fikrim Var' yarışmasına katılmaya karar verdim. Ve yarışmada jüri tarafından ikinci seçildim. Daha sonra TÜSİAD’ın düzenlediği proje yarışmasında finale çıktım.. Adımızı bu şekilde duyurduk. Dünyada fast-food sektörünün genişliği ve ülkemizde de bu ürünlerin aşırı derecede tüketilmesi, hamsinin ise çok kolay bulunan ve sağlıklı bir ürün olması nedeniyle böyle bir proje yapmaya karar verdim. Hem sağlıklı olması hem de ülkemizin ortak damak tadı olması açısından hamsi’yi seçtik. Önümüzdeki süreçte ise yelpazeyi daha da genişleteceğiz. Hamsi Finger, katkısız ve sağlıklı olması açısından çok beğenildi. Kolay temizlenebilen ve küçük olması da bizim açımızdan tercih edilme sebebi oldu. Hamsi Finger Projesi adı duyulduktan sonra 50 farklı yerden ürünle ilgili bize teklif geldi. Bu da bizi çok mutlu ediyor.” diye konuştu.

Kaynak: Gürkan Gediz'in belirtmesi ile düzeltildi.


_______________________________________________________________



_______________________________Yorumlar_______________________________


_________________________