Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi
Gürkan Gediz(25), “Hamsi Finger” Projesiyle 'Bir Fikrim Var' ın düzenlediği yarışmada 2.
Oldu.
TÜSİAD’ın düzenlediği yarışmaya da katılan Gediz, 1500’e yakın proje arasında ilk
10’a girerek finale girmeye hak kazandı. Hamsi Finger, lezzeti ve diğer fast-food ürünlerinden daha sağlıklı
olması yönüyle ülkemizdeki fast-food sektöründe ilgi görmesi beklenen bir proje
niteliğinde.
Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri
Fakültesi’nin destek verdiği proje hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Su
Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Tosunoğlu, “Bu başarıya
imza atan öğrencimiz Gürkan Gediz’i kutluyorum. Ayrıca bu başarı sadece
fakültemizin değil Ege Üniversitesi’nin başarısıdır” dedi.
Proje’nin mucidi Gürkan Gediz ise şunları söyledi: “Bu fikir
bende oluştuktan sonra 'Bir Fikrim Var' yarışmasına katılmaya karar verdim. Ve
yarışmada jüri tarafından ikinci seçildim. Daha sonra TÜSİAD’ın düzenlediği
proje yarışmasında finale çıktım.. Adımızı bu
şekilde duyurduk. Dünyada fast-food sektörünün genişliği ve ülkemizde de bu
ürünlerin aşırı derecede tüketilmesi, hamsinin ise çok kolay bulunan ve
sağlıklı bir ürün olması nedeniyle böyle bir proje yapmaya karar verdim. Hem
sağlıklı olması hem de ülkemizin ortak damak tadı olması açısından hamsi’yi
seçtik. Önümüzdeki süreçte ise yelpazeyi daha da genişleteceğiz. Hamsi Finger,
katkısız ve sağlıklı olması açısından çok beğenildi. Kolay temizlenebilen ve
küçük olması da bizim açımızdan tercih edilme sebebi oldu. Hamsi Finger Projesi
adı duyulduktan sonra 50 farklı yerden ürünle ilgili bize teklif geldi. Bu da
bizi çok mutlu ediyor.” diye konuştu.
Kaynak: Gürkan Gediz'in belirtmesi ile düzeltildi.
_______________________________________________________________