Ülkemiz iç su ve denizlerinin daha etkin bir şekilde
kullanılması, başta balık olmak üzere diğer su ürünleri tüketiminin artırılarak
daha bilinçli bir beslenme alışkanlığının sağlanması, sürdürülebilir balıkçılık
yönetiminin benimsenmesi gibi, sularımızda biyolojik çeşitliliğin korunması
gibi temel amaçlarla kurulan Su Ürünleri Fakülteleri ilk mezunlarını 1986
yılında vermiştir.
Böylece ülkemiz ilk kez Su Ürünleri Mühendisliği mesleği ile tanışmıştır.
Denizlerde, göllerde ve akarsularda var olan canlı ve
cansızları inceler, ticari öneme sahip canlıların üremeleri, ekonomisi,
pazarlaması ve ürünlerin korumasında önemli rol oynar.
Mühendislik niteliği sebebiyle mühendislik eğitiminin de
verildiği Su Ürünleri Mühendisliği 4 yıllık eğitim sürecinde balıkları,
balıkların sistematikteki yerini, anatomilerini, deniz veya tatlı sularda
yaşayan canlıları, eklembacaklıları,
omurgasızları, bitkileri ve sudaki organik inorganik maddeleri öğrenir.
Bunların yanı sıra balık yetiştiriciliği, balık hastalıkları, önlemleri ve tedavi
şekilleri, avlanma tekniklerini, denizde haberleşme ve güvenlik, deniz hukuku,
Gemi donanım, seyir planlama, navigasyon, gıda kimyası, kalite kontrol, balık
yemi ve rasyonu gibi direkt sektör ile alakadar dersleri de bulunmaktadır.
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) Tanıtım Filmi
______________________________________________________________
- Yetiştiricilik
- Avcılık
- İşleme
- Yem Üretimi
- Danışmanlık
- Akademi
- Kamu
Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) Tanıtım Filmi