MESLEK



Ülkemiz iç su ve denizlerinin daha etkin bir şekilde kullanılması, başta balık olmak üzere diğer su ürünleri tüketiminin artırılarak daha bilinçli bir beslenme alışkanlığının sağlanması, sürdürülebilir balıkçılık yönetiminin benimsenmesi gibi, sularımızda biyolojik çeşitliliğin korunması gibi temel amaçlarla kurulan Su Ürünleri Fakülteleri ilk mezunlarını 1986 yılında vermiştir.



Böylece ülkemiz ilk kez Su Ürünleri Mühendisliği mesleği ile tanışmıştır.


Denizlerde, göllerde ve akarsularda var olan canlı ve cansızları inceler, ticari öneme sahip canlıların üremeleri, ekonomisi, pazarlaması ve ürünlerin korumasında önemli rol oynar.

Mühendislik niteliği sebebiyle mühendislik eğitiminin de verildiği Su Ürünleri Mühendisliği 4 yıllık eğitim sürecinde balıkları, balıkların sistematikteki yerini, anatomilerini, deniz veya tatlı sularda yaşayan  canlıları, eklembacaklıları, omurgasızları, bitkileri ve sudaki organik inorganik maddeleri öğrenir. Bunların yanı sıra balık yetiştiriciliği, balık hastalıkları, önlemleri ve tedavi şekilleri, avlanma tekniklerini, denizde haberleşme ve güvenlik, deniz hukuku, Gemi donanım, seyir planlama, navigasyon, gıda kimyası, kalite kontrol, balık yemi ve rasyonu gibi direkt sektör ile alakadar dersleri de bulunmaktadır.
______________________________________________________________



  • Yetiştiricilik
  • Avcılık
  • İşleme
  • Yem Üretimi
  • Danışmanlık
  • Akademi
  • Kamu


______________________________________________________________



Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) Tanıtım Filmi







_______________________________Yorumlar_______________________________


_________________________