26 Aralık 2011 Pazartesi

Özlem Yılmaz, Dünyanın En Prestijli Bursunu Kazandı

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Özlem Yılmaz, Amerikan Hükümeti tarafından verilen, dünyanın her yerinden öğrenci, akademisyen ve bilim insanlarına Amerika’da eğitim öğretim ve bilimsel çalışma yapma olanağı tanıyan ve dünya genelindeki en prestijli burslardan biri olarak kabul edilen Fulbright bursunu kazandı.




2010-2011 döneminde Türkiye çapında yapılan toplam 800 başvuru içerisinden 80’inin burs almaya hak kazandığını söyleyen Özlem Yılmaz, dünyanın en prestijli burslarından biri olan Fulbrigt ile Amerika’nın konuyla ilgili detaylı çalışmalar yürüten tek laboratuvarında tez çalışmalarını tamamlama şansı bulacağını ve Amerika’da edinilecek deneyimlerin profesyonel anlamda kendisini geliştirmede çok etkili olacağını dile getirdi.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sadi Köksoy danışmanlığında tez çalışmalarını sürdüğünü aktaran Yılmaz, deniz balıklarında yumurta ve embriyo gelişimini etkileyen proteinlere ait genlerin moleküler karakterizasyonu üzerine çalışmalar yürütmek üzere daha önce de farklı burs olanaklarıyla yurt dışında bulunduğunu, Fulbrigt bursu ile de ülkesini ve üniversitesini en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Fulbright bursunun, bursiyerlerin günden güne gelişen bilim dünyasında uluslararası yeterliliğe ulaşmaları konusunda katkılar sağladığını söyleyen Özlem Yılmaz, “Burs, öğrencilerin gidiş dönüş masrafları, burs süresi boyunca geçimlerini, üniversite eğitim masraflarını ve sigortalarını karşılamaktadır. Bursiyerlerin Ağustos 2011 yılında yerleştirildikleri üniversitelerde çalışmalara başlamaları planlanmaktadır.” dedi.


*Mart 2011 Haberi

_______________________________Yorumlar_______________________________


_________________________